Σεμινάρια ξυλότορνου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΤΟΡΝΟ

 

Η Εισαγωγή Στον Ξυλότορνο είναι το σεμινάριο που προτείνεται για ανθρώπους που θέλουν να έχουν την πρώτη τους επαφή με την τέχνη του ξυλότορνου ή για τορναδόρους που ενώ κατέχουν τόρνο θέλουν να μάθουν τις τεχνικές και τα μυστικά που θα τους πάνε ένα βήμα παρακάτω.
Στην διάρκεια του σεμιναρίου θα σας απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που τυχόν να προκύψουν και θα γλυτώσετε χρόνο και χρήματα από μελλοντικά προσωπικά πειράματα και αστοχίες.

*Τα έργα και οι ασκήσεις που θα φτιάξουμε σε ξύλο είναι δικά σας μετά το πέρας των μαθημάτων μαζί με αρκετά επιπλέον ξύλα για δοκιμές και κατασκευές στο μέλλον.
*Μετά το πέρας των σεμιναρίων της Εισαγωγής Στον Ξυλότορνο, υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης των μαθημάτων, με κόστος 60€* ανά δίωρο μάθημα.

Ατομικό σεμινάριο διάρκειας 10 ωρών

300€

Masterclasses

 

Τα Masterclasses αφορούν νέους δημιουργούς που θέλουν να λάβουν μια συγκεκριμένη εξειδίκευση στον ξυλότορνο ή συναδέλφους που θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους. Για τους νέους δημιουργούς προτείνεται πρώτα η ολοκλήρωση του σεμιναρίου της Εισαγωγής Στον Ξυλότορνο.

Τα σεμινάρια χωρίζονται σε 2 ενότητες των 2 ωρών.

Κατόπιν συνεννόησης γίνονται και εξειδικευμένα Μasterclasses αναλόγως με τις απαιτήσεις σας.

Κατόπιν συνεννόησης ...

  • Δωρεάν συνάντηση γνωριμίας με τον δάσκαλο και το εργαστήριο.
  • Πραγματοποίηση μαθημάτων τα απογεύματα στις καθημερινές (εκτός του μήνα Αυγούστου & εορτών-αργιών)
  • Μαθήματα στον χώρο σας εφόσον υπάρχει τόρνος (με την επιβάρυνση εξόδων της μεταφοράς και της διαμονής του δασκάλου)
  • Σεμινάρια σε μορφή παρουσίασης για ομάδες ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα.
Για οποιαδήποτε ερώτηση επικοινωνήστε μαζί μου

*Τα σεμινάρια εξοφλούνται πριν την έναρξη του κάθε μαθήματος ή ενότητας.
Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24% με δυνατότητα επιλογής απόδειξης ή τιμολογίου.
Το ArtStreet52 project τρέχει με την εγγύηση της εταιρείας CARESO που εδρεύετε στον χώρο του ξύλου από το 1972.

Δάσκαλοι ξυλότορνου
- Συνεργάτες σε άλλα μέρη της Ελλάδος -

 

Αν ένα ταξίδι στην πόλη της Θεσσαλονίκης για τα παραπάνω σεμινάρια σας μοιάζει ακατόρθωτο, έχω να σας προτείνω τους παρακάτω δασκάλους σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Πρόκειται για καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου με υπέροχα καλλιτεχνικά βιογραφικά. Ανθρώπους που γνωρίζω το ποιόν του χαρακτήρα τους, την ποιότητα των έργων τους και συμφωνώ με τις διδακτικές μεθόδους τους.

Η δομή από τα σεμινάρια και οι τιμές τους, που είδατε παραπάνω, δεν ισχύουν απαραίτητα για τους παρακάτω καλλιτέχνες.
Επικοινωνήστε μαζί τους για οποιαδήποτε ερώτηση.

Βέροια

Γιώργος Καπετάνος

Μπήκα στην Ελληνική Ομάδα Ξυλοτορναδόρων το 2018 όπου γνώρισα τον Σάκη. Έκτοτε διατηρούμε στενές καλλιτεχνικές επαφές, ανταλλάσσουμε ιδέες για τεχνικές, για έργα και υλικά, σε εβδομαδιαία βάση. Θεωρώ τους μαθητές του πολύ τυχερούς, ειδικά αυτούς που κάνουν δίπλα του τα πρώτα τους βήματα στον ξυλότορνο. Τα έργα του αποτελούν έμπνευση για τους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τους περισσότερους από εμάς, ο Σάκης είναι ο μέντοράς μας στον ξυλότορνο.

Ηράκλειο Κρήτης

Λευτέρης Καρέλης

Με το Σάκη ήρθα σε επαφή μέσω της Ελληνικής Ομάδας Ξυλοτορναδόρων το 2019. Έκτοτε διατηρούμε στενή φιλία και συνεργασία, η οποία στηρίζεται στην αλληλοεκτίμηση τόσο σε προσωπικό όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Ο ξυλότορνος αποτελεί και για τους δύο μας αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Αν και μας χωρίζει αρκετή απόσταση, η καθημερινή μας τριβή έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα σε νέα έργα και τεχνικές στην Ελλάδα.


Σάμη Κεφαλονιάς

Κώστας Αννίκας Δευτεραίος

Τα πρώτα χρόνια του καλλιτεχνικού ξυλότορνου στην Ελλάδα ήταν πολύ διαφορετικά από ότι είναι τώρα. Τότε ανακαλύπταμε τα εργαλεία και τις τεχνικές, που στο εξωτερικό χρησιμοποιούσαν από χρόνια και προσπαθούσαμε να τα φέρουμε στην χώρα μας. Φίλοι σαν τον Σάκη βοήθησαν ώστε να στρώσουμε τον δρόμο για πολλούς ανθρώπους που ήθελαν να ασχοληθούν με αυτό το χόμπι. Λόγο της ίδρυσης της Ελληνικής Ομάδας Ξυλοτορναδόρων όπου είμαστε οι διαχειριστές, κρατάμε καθημερινές επαφές από το 2012 μέχρι σήμερα. Επίσης με τον Σάκη διατηρούμε την εβδομαδιαία ζωντανή εκπομπή «Greek Woodturning Live» που τρέχει στο κανάλι ArtStreet52 στο Youtube. Εκεί ανταλλάσσουμε απόψεις για τα έργα μας και για τα νέα project που αφορούν την κοινότητα του ελληνικού ξυλότορνου.

Κόρινθος

Κατσαμάκης Θεόδωρος

Τον Σάκη τον γνώρισα το 2015 μέσα από τη διαδικτυακή του δραστηριότητα σε θέματα που αφορούν τον ξυλότορνο και τις τέχνες του ξύλου. Μέσα από τις διαδικασίες ανάδειξης και καθιέρωσης αυτής της τέχνης στην Ελλάδα, η γνωριμία μας μετατράπηκε με τα χρόνια σε εκτίμηση και φιλία. Ο επαγγελματισμός, η μεθοδικότητα και η εργατικότητα που τον διακατέχουν, τον κατατάσσουν αυτή την στιγμή ως έναν από τους ποιο καταξιωμένους καλλιτέχνες στον χώρο του ξυλότορνου στην Ελλάδα.

*Οι παραπάνω καλλιτέχνες είναι προτάσεις και δεν αποτελούν προσωπικό ή συνεργάτες της εταιρείας Careso.