Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης...


Μια όμορφη και ήσυχη γειτονιά ανατολικά από το κέντρο της πόλης. Θυμάμαι τα σοκάκια και τις αλάνες ανάμεσα από τις οικοδομές γεμάτες από παιδιά διαφόρων ηλικιών. Εποχές αθώες πριν από την έλευση των κινητών τηλεφώνων και του Internet.

Τα πρώτα καλλιτεχνικά ερεθίσματα


Στα χρόνια του δημοτικού, παρακολουθώντας σαν παιδί μαθήματα θεάτρου, παραδοσιακών χορών και ζωγραφικής. Νιώθω τυχερός που τα 6 χρόνια που ήμουν στο 79ο δημοτικό Θεσσαλονίκης είχαμε μια εξαιρετική ομάδα δασκάλων και έναν σύλλογο γονέων πολύ δραστήριο.

Graffiti

 

Περνώντας στο 4ο Γυμνάσιο Χαριλάου που είναι στο διπλανό κτήριο με κοινή αυλή, η καθηγήτρια της κοινωνιολογίας και θεατρολόγος του Γυμνασίου, για καλή μου τύχη, με παίρνει και τα 3 χρόνια στην θεατρική ομάδα του σχολείου. Τελειώνοντας τα 6 χρόνια παραδοσιακών χορών του δημοτικού, παρακολουθώ μαθήματα μοντέρνων χορών σε εξωτερική σχολή και τα μαθήματα ζωγραφικής σταματάνε, για να μετατραπούν σε κάτι που θεωρώ κομβικό κομμάτι της ζωής μου ως έφηβος, τα graffiti.

Τα graffiti με ακολουθούν από τα πρώτα χρόνια του Γυμνασίου έως τα τελευταία του Λυκείου. Μαζί με το φιλαράκι μου, τον Βασίλη, που δυστυχώς μας άφησε πάρα πολύ νωρίς, ζωγραφίζουμε κυρίως σε σπίτια και παιδικά δωμάτια προσφέροντας χαρά σε παιδιά της ηλικίας μας και μικρότερα. Δυστυχώς δεν υπάρχει αρχείο, μιας και η φωτογραφική μηχανή τότε ήταν κάτι σπάνιο, παρόλα αυτά διατηρώ ακόμα ωραίες αναμνήσεις στο χαρτί.

Γραμμικός σχεδιασμός

 

Στο 2ο Λύκειο Χαριλάου και περνώντας πλέον στα μαθήματα επιλογής, μιας και η τέχνης δεν χωράει στο πολυάσχολο πρόγραμμα της ενιαίας δημόσιας εκπαίδευσης, στην πρώτη λυκείου δημιουργούμε τάξη θεατρολογίας. Στην δεύτερη και τρίτη τάξη είμαι στο τμήμα γραμμικού σχεδιασμού και κάπου εκεί καταλαβαίνω πως αυτό ήταν που ήθελα να κάνω ως σπουδές και ίσως ως καριέρα. Το πρώτο σπίτι που σχεδίασα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο πέραν του δικού μου.

Σπουδές & Τέχνη

 

Τελειώνοντας το Λύκειο ακολουθώ τις σπουδές της Εσωτερικής Διακόσμησης με πολλά μαθήματα σχεδιασμού στο χαρτί, ελεύθερο σχέδιο, ιστορία τέχνης, σχεδιασμό μέσω υπολογιστή, τεχνολογία υλικών και πολλά άλλα. 

Μετά την σχολή κατευθείαν ξεκινάω βοηθώντας στην οικογενειακή επιχείρηση επιπλοποιίας ‘Careso Contruct’ και όπως είναι λογικό ο χώρος και ο χρόνος για τα Hobby μειώνεται. Κάπου εκεί έρχεται και η τέχνη της πυρογραφίας στην ζωή μου, μιας και ήθελα κάτι ήσυχο για το σπίτι μετά την εργασία. Έχοντας το ξύλο ως δεδομένο δωρεάν υλικό για να δουλέψω ένας καλός πυρογράφος ήταν το μόνο που χρειαζόμουν. Ευτυχώς υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα πρώτα μου έργα.

Ξυλότορνος

 

Ο ξυλότορνος έρχεται στην ζωή μου το 2015, αν και οι πρώτες επαφές είχαν έρθει από την παιδική ηλικία σε εργαστήρια φίλων και συγγενών του πατέρα μου. Με κέρδισε η μαγεία της δημιουργίας, η απλότητα και η ηρεμία κατά την χρήση και φυσικά οι ατελείωτες δυνατότητες που προσφέρει αυτή η τέχνη. Συμμετέχω ενεργά, από τα πρώτα χρόνια, ως συντονιστής και αργότερα ως διαχειριστής, στην κοινή προσπάθεια πολλών ανθρώπων για την διάδοση και προώθηση αυτού το νέου hobby στην χώρα μας. Τα αποτελέσματα φαίνονται με την σημαντική αύξηση των ανθρώπων που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τον ξυλότορνο.
Τα τελευταία χρόνια, εκτός από την δημιουργία έργων στον ξυλότορνο, ασχολούμαι με την εκπαίδευση μελλοντικών συναδέλφων στον τόρνο, προσπαθώντας να τους γλυτώσω από σημαντικά λάθη που έκανα στην αρχή και φυσικά να τους μεταλαμπαδεύσω όσο περισσότερα μπορώ για την τέχνη μας. Νιώθω τυχερός και ευλογημένος που οι περισσότεροι από τους μαθητές μου είναι πρώτα άνθρωποι, μετά καλλιτέχνες και στο τέλος τορναδόροι.

Το ArtStreet52

 

Iδρύθηκε το 2016 για να καλύψει την ανάγκη των σχεδιαστών και κατασκευαστών της ομάδας να αναδείξουν τα έργα τους στο ευρύ κοινό. Καλλιτέχνες από τον χώρο του ξύλου ενώνουν της δυνάμεις τους με σκοπό να χαρίσουν στον κόσμο δημιουργίες που θα μείνουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.

Χρησιμοποιώντας επί το πλείστον φυσικά υλικά και με σεβασμό προς το περιβάλλον, δίνεται μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των έργων αλλά και στο τελικό αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Tα έργα του ArtStreet52 ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεσμευόμαστε στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται

 

Δεσμευόμαστε στους ανθρώπους που κατέχουν ή προσμένουν να αποκτήσουν ένα από τα έργα μας, ότι όλα τα κομμάτια μας είναι μοναδικά και δεν θα κατασκευαστεί ποτέ αντίγραφο. Τα δημιουργήματά μας φέρουν δικό τους μοναδικό όνομα, κωδικό κατασκευής και σφραγίδα του ArtStreet52.